Jones Residence (Darwin)

Home / Our Projects / Jones Residence (Darwin)

Jones Residence (Darwin)

darwin-residence-001

Sidecart was engaged to design a high end residence for the Jones family. This superb site was in the heart of Darwin in the premier suburb of Larrakeyah.

The steep site presented a challenge in trying to ground this building, whilst making the most of its views over the treetops toward Cullen Bay to capture the setting sun.

The expansive balcony, kitchen and living areas are sited at the forefront of the building to suit the family’s busy entertaining schedule, whilst the generous kids’ recreation area, gym, pool and bedrooms are set between levels creating privacy without the loss of circulation to all areas.

Building Characteristics

  • limestone and hardwood timber construction
  • concrete floors
  • double glazing
  • cross ventilation
  • abundant natural light
  • illuminated tiled swimming pool
  • rammed earth retaining walls
  • marble bench tops
  • hardwood decking

darwin-residence-002

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search